Иван Звездев демонстрира аржентински рецепти срещу махмурлук и парти умора » YEP.bg

Иван Звездев демонстрира аржентински рецепти срещу махмурлук и парти умора

Публикувано от YEP.bg на 27 January 2017 | 0 Коментари

Източник: ICreative

Етикети: , , , , , , ,

С класически южмоамерикански банички емпанадас и ободряващ чай мате Иван Звездев посрещна гостите на аржентинска кулинарна вечер с присъствието на посланика Н.Пр. Алберто А. М. Труеба и съпругата му г-жа Карина Томасини. Освен че сготви пред публика класически рецепти от аржентинската кухня, в софийския латино оазис кулинарната звезда успя да потанцува и латино в компанията на Алфредо Торес.

Звездев показа какво представлява съшинският аржентински лайфстайл, който е наситен с купони до сутринта, гарнирани с разпалващо страстите вино, песни, танци и безконечна веселба. Именно заради това, кухнята на Аржентина е изключително енергизираща, за да може неуморният парти народ да се презарежда със сила след часовете на удоволствия. Иван Звездев, който дълго е живял в латиноамериканската страна, откъдето се е научил и на много от кулинарните си майсторлъци, показа как се приготвя характерния за южноамериканските ширини чай мате. Това е най-популярната ободряваща напитка за района, често  заместваща кафето и възвръщаща силите. Кулинарният специалист приготви и типичните за Аржентина банички с телешка кайма и маслини емпанадас, с  които семействата традиционно посрещат гости. В специалното за вечерта меню присъстваха още аржентински равиоли Sorrentinos с различни видове сирена, класическото национално ястие Locro от млечно телешко и любимата бисквитена торта на аржентинците Dulce de Leche.

Партито с Иван Звездев постави началото на поредицата „Латиноамерикански кулинарни вечери“, по време на които най-известните готвачи у нас ще демонстрират вкусотии от страните в Латинска Америка. Целта на тези вечери е да се популяризира латиноамериканската култура и нейните традиции у нас от една по-атрактивна и вкусна гледна точка. Предстои бразилска вечер с шеф Ради Стамболов.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments