33-годишен спечели титлата Грил майстор в Стара Загора » YEP.bg

33-годишен спечели титлата Грил майстор в Стара Загора

Публикувано от YEP.bg на 25 July 2017 | 0 Коментари

Източник: Ружа Загорска

Етикети: , , , ,

33-годишният Мирослав Каменаров е носителят на титлата Грил-майстор на Стара Загора в Националния грил турнир, организиран в рамките на най-мащабното грил турне на Lidl и Coca-Cola. След оспорвана надпревара в два кръга, в които Шеф Манчев и Шеф Шишков предизвикаха най-умелите кулинари в региона да премерят сили, на финала Мирослав успя да впечатли журито с перфектно гриловани пилешки гърди.

Сред всички желаещи да се преборят за титлата в регионалните квалификации, експертното жури бе впечатлено от приготвените бургери от Мирослав Каменаров, Николай Ковачев и Венцислав Попов, както и от апетитните свински ребра на Кирил Диклиев. Именно това бяха четиримата участници, допуснати до регионалния финал. Всички те бяха силно мотивирани да се преборят за титлата Грил-майстор на Стара Загора и показаха силна конкуренция при финалното 90-минутно изпитание, поставено им от Шеф Манчев и Шеф Шишков, в което разпалваха грил, подготвяха маринати, ястия и гарнитури, под критичния поглед на експертите. За да затвърдят представянето си на края, всеки от тях трябваше да плейтне своето кулинарно произведение и да се опита да изкуши журито и присъстващите кулинарни фенове с професионална презентация на приготвеното от него ястие.

Представянето на всички финалисти беше високо оценено от публиката и сериозно затрудни експертното жури при избора на фаворит. След дълга дискусия Шеф Манчев и Шеф Шишков отличиха 1 първо и 3 втори места. „Грил-партито е социален феномен. Това, което днес момчетата направиха, е достойно за професионалната кухня", споделиха те преди обявяването на Грил-майстора на Стара Загора, който ще се бори за национална титла и награда от 2500 лв. срещу финалистите от останалите 5 града на 3 септември в София.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments