Готвачът на Тодор Живков - Бай Данчо съчета скариди, пушена сьомга и екзотична салата по книга на Дюма » YEP.bg

Готвачът на Тодор Живков - Бай Данчо съчета скариди, пушена сьомга и екзотична салата по книга на Дюма

Публикувано от YEP.bg на 29 September 2017 | 0 Коментари

Източник: ICreative

Етикети: , , , , , , , , ,

Йордан Стоичков - готвача на Тодор Живков , приготви вкусни ордьоври, вдъхновени от книгата на Александър Дюма "Голям кулинар речник" , по време на премиерата на четивото вчера. Той беше съчетал скариди, пушена сьомга, сирене рокфор и екзотична салата с плодове и зеленчуци, за да възбуди небцето на гостите на La Cubanita така, както четенето на тази истинска енциклопедия на готварското изкуство.

Събитието събра десетки фенове на Дюма, които се насладиха на специалната кулинарно-литературна среща.

"Голям кулинарен речник" на Александър Дюма съчетава множество разнообразни видове текст по начин, който за първи път виждаме в Библията. Това е и книга за удоволствието - от готвенето, от храненето, от живота. Дюма я е написал не за да да изпълнява договореностите си с издатели и да погасява своите дългове, които са го принуждавали да пише под напрежение цели 15 години. Напротив, той е писал "Голям кулинарен речник" в моменти на спокойствие и почивка през голяма част от живота си." Това каза авторитетната литературна критичка проф. Милена Кирова на премиерата вчера. "Голям кулинарен речник" на Александър Дюма е истински шедьовър на готварското изкуство. И до днес няма друг подобен по мащабите и многообразието си труд. „Книгата е комплимент за всеки ресторант, кухня, дом и библиотека. Всеки майстор готвач би трябвало да я има и да се възползва от нея!“ - категоричен беше бай Данчо. Изключителната книга е на българския пазар с логото на издателство „Милениум“, които бяха домакини на събитието.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments