Джузепе Ломушо ще приготви за Бочели телешко бон филе на скара със сос от пресни горски гъби и сочно тирамису по най-стара рецепта » YEP.bg

Джузепе Ломушо ще приготви за Бочели телешко бон филе на скара със сос от пресни горски гъби и сочно тирамису по най-стара рецепта

Публикувано от YEP.bg на 30 August 2014 | 0 Коментари

Източник: Вълчо Калудов

Етикети: , , , , ,

Снимки: Moko Solution


По изричното настояване на Маестро Андреа Бочели за прясно приготвена храна, организаторите на концерта му в София са предвидили изграждането на истинска италианска кухня зад кулисите на стадион Българска армия тази неделя (31 август), съобщи Вълчо Калудов.

Със задачата да впечатли звездата с кулинарните си умения ще се заеме шеф-готвачът Джузепе Ломушо от популярния италиански ресторант в сърцето на столицата Trattoria "Il Maestro Giuseppe Verdi". Менюто на Бочели е изготвено специално за най-обичания тенор в света и ще включва изцяло традиционни за родината му ястия.

Преди да зарадва българските си почитатели с един от най-впечатляващите концерти тази година, Маестро Бочели и семейството му ще се насладят на талиатели с телешко рагу ала Джузепе, телешко бон филе на скара със сос от пресни горски гъби, тали'ята ди поло от бут със сос от пресни гъби и за десерт - сочно тирамису по най-стара рецепта.

Специално заради шеф Ломушо, Бочели се е отказал от обичайното си меню, което включва пилешко и риба, и е помолил да бъде изненадан от талантливия си сънародник. Всички ястия ще бъдат приготвени на живо в специално изградена модерна кухня зад сцената.

За италианците храната е моторът на живота и компромис с нейното качество е немислим. „В моя роден град няма големи супермаркети – отиваш при месар за месо, при пекар за хляб и при зарзаватчия за зеленчуци. И тези продукти идват от семейства с традиции  в производството им“ - разказва маестро Джузепе Ломушо. 

Родом от Андрия (Пулия), той е израснал с традициите в приготвянето на италианска кухня, предавани от поколение на поколение.  “В готвенето няма рецепти – има познаване на продуктите, за да може да се направи точното съчетание – в това е и творчеството на готвача“ - продължава Джузепе, който готви професионално повече от 22 години. Според него най-важната подправка на всяко ястие е душата.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments