Джуджи приготви испански изкушения на малки хапки » YEP.bg

Джуджи приготви испански изкушения на малки хапки

Публикувано от YEP.bg на 13 December 2016 | 0 Коментари

Източник: www.svetsko.bg

Етикети: , , , , ,

Испански изкушения на малки хапки, поднесени специално от Джуджи, опитаха гостите на нов бар в столицата. Винаги усмихнатата и харизматична Деляна Маринова-Джуджи прие с удоволствие предизвикателството да застане зад бара и да приготви няколко вида тапас от менюто на новото заведение, следвайки вещите напътствия на домакините. Тя приготви любимия на всички тапас с чорисо върху сос от манатарки и малки кюфтенца с доматен сос. После ги поднесе на гостите, сред които беше и певицата Мария Грънчарова.

 

Откритата демонстрацията на Джуджи беше съобразена с основното правило в заведението – всички тапас и деликатеси да бъдат приготвяни на място, пред погледа на гостите. Поднасянето на малки комплименти или индивидуални порции мезета не е присъщо за баровете у нас. Това заведение обаче се стреми да пренесе тази испанска култура на хранене и удоволствие от комбинирането на вкусовете в центъра на София.

Произходът на думата „тапас“ идва от стария обичай чашите в испанските кръчми да бъдат покривани с резен хамон или парче хляб за да се предпазят от мушици и прах. От там думата tapa – „похлупак“ постепенно придобива съвременното си значение на „мезе“, нещо за хапване в компания на питието.

Вкусни тапас с чоризо, наденички с лимонов крем, тапас със салсичон и паста от патладжан или абсолютната испанска класика тапас бравас – печени картофки в доматен сос, месни


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments