България обра златните медали на V Черноморски форум на винопроизводството 2018 » YEP.bg

България обра златните медали на V Черноморски форум на винопроизводството 2018

Публикувано от YEP.bg на 30 June 2018 | 0 Коментари

Етикети: , , , ,

Снимки: Емилиян Ялъмов, YEP.bg

4 награди Гран При, 20 златни медала и 4 сребърни. Това е равносметката от конкурсната програма за българските винопроизводители, които взеха участие в VЧерноморски форум на винопроизводството 2018, който се състоя в курорта „Златни пясъци“ край Варна.

За наградите в отделните категории се съревноваваха производители на вина, коняци и други спиртни напитки. Дегустационата комисия на конкурса се състоеше от водещи експерти от Гърция, Азербайджан, България, Грузия, Молдова, Турция, Русия и Хърватия. Сред отличените български производители бяха „Черноморско злато“ – Поморие, Burgozone, Salla Estate и др.

С Гран При отличия може да се похвалят също Хърватия, Армения, Македония, Молдова и Русия. Победителите обяви Виталий Меркушев, председател на борда на ЧФВ.

Специфичното при представеното хърватско пенливо вино бе, че то отлежава на дъното на Адриатическо море. Някои от напитките бяха престояли там по година и три месеца. Дълбочината, на която виното отлежава е 20 метра, където температурата варира между 8 и 13 градуса. С времето бутилките се покриват с тръбички от морски червеи.

V Черноморски форум на винопроизводството бе съпътстван и от изложение, на което можеха да бъдат дегустирани вина от 20 страни от региона. Форумът се проведе под патронажа на Международната организация на лозарството и винопроизводството и с подкрепата на Министерството на селското стопанство на Руската Федерация и Съюза на енолозите в България. Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите (БАСВ) бе сред партньорите на международната проява.

 

 

Всички резултати от конкурса и повече информация за V Черноморски форум на винопроизводството 2018 може да откриете на blackseawine.ru

 

 

 

 

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments