19-годишната Джесика от Петрич посяга към титлата „Сомелиер на годината” » YEP.bg

19-годишната Джесика от Петрич посяга към титлата „Сомелиер на годината”

Публикувано от YEP.bg на 24 March 2014 | 0 Коментари

Източник: М. Ангелова

Етикети: , , , , , , ,

Снимка: М. Ангелова


В Банско беше проведен последния – шести полуфинал от конкурса Сомелиер на годината 2014, съобщи М. Ангелова. За първи път правото да се състезава за титлата спечели дама . Джесика Малинова от Петрич се възползва от правото по регламент да се яви още веднъж на регионален конкурс и сега ще се бори с още петима претенденти, избрани на регионалните полуфинали в София, Севлиево, Пловдив, Варна и Бургас. 19-годишната красавица ще бъде единствената дама, която посяга към националната титла Сомелиер на годината 2014.

За разлика от борбата между професионалните сомелиери, в категорията за винолюбители пет пъти призът отиде при представителите на нежния пол. Единствено в Банско сред най-компетентните ценители на вино беше отличен мъж - Костадин Левенов, който отстрами силния пол.

В журито на полуфинала в Банско бяха международния винен съдия Вили Гълъбова, председателят на Българската асоциация на професионалните сомелиери – Михаил Марковски и топсомелиера Слави Райчев, председателят на Българско винено общество Георги Ганчев, представители на Асоциация българско вино и др.

Големият финал на конкурса Сомелиер на годината 2014 ще се състои на 28 март в столицата.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments