ПРОУЧВАНЕ - Вилите с голямо общо помещение и оборудвана кухня са най-търсени за Нова година » YEP.bg

ПРОУЧВАНЕ - Вилите с голямо общо помещение и оборудвана кухня са най-търсени за Нова година

Публикувано от YEP.bg на 16 October 2014 | 0 Коментари

Източник: Ния Вълчева

Етикети: , , , , , , , ,

Снимка: Архив / Пабло Ромеро


Най-търсеният тип настаняване от българите за Нова година е самостоятелната вила. Тази тенденция се забелязва в последните няколко години, твърди сайтът за туризъм в България – bgvakancia.com. Вилите за 15-20 души се заемат най-бързо, тъй като това е най-често срещаната група, която търси настаняване за Нова година. Следват по-малките групи от до 10 човека, които обикновено са формирани или от 3-4 семейства с деца или са по-малка компания приятели. Във всички случаи, обаче, изискванията към къщата са едни и същи – да бъде топло, да има голямо общо помещение, където да се празнува, както и да има оборудвана кухня с прибори и съдове за готвене. Възможността за самостоятелно приготвяне на храна е един от важните мотиви за избор на подобен тип настаняване.

Кризата, разбира се, също оказва влияние върху избора на българския турист. Хората с ограничени възможности предпочитат наемането на вила за Нова година, защото излиза значително по-евтино, от резервирането на хотел. Причината е в общата цена на вилата, която разделена на всеки човек от групата изглежда дори ниска на фона на настаняването в двойна стая в хотелски комплекс. Пакетните предложения на хотелите също включват празнична вечеря, което допълнително оскъпява престоя. Оферта за две нощувки със закуски и гала вечеря в 4-звезден хотел в Мелник, например, би струвала около 250 лева на човек. Докато същият брой нощувки във вила, но без включена храна ще излезе между 50 и 80 лева на човек, в зависимост от удобствата и местоположението на имота. Средната цена на вила за 15 човека за Нова година е около 450 лева на вечер.

Търсенето на предложения за празниците започва в началото на октомври и до средата на ноември близо 90% от вилите са вече заети. В този смисъл е добре разглеждането на оферти да започне малко по-рано – още в началото на септември, за да има по-голям избор и съответно по-дълго време за реакция от страна на групата. Изискването на капаро е задължително условие за резервация, но е добре да се има предвид, че то не трябва да надвишава 50% от общата сума, пише Ния Вълчева.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments