Лектори от Силициевата долина ще водят магистърска програма във варненски университет » YEP.bg

Лектори от Силициевата долина ще водят магистърска програма във варненски университет

Публикувано от YEP.bg на 29 May 2018 | 0 Коментари

Източник: Десислава Тончева

Етикети: , , , , , ,

Снимка: ВСУ

Тристранно споразумение за разбирателство и сътрудничество ще бъде подписано между Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, Фондация „Български център по предприемачество“ и Фондация „ИнтерКултура“ на американския финансов консултант и инвестиционен мениджър Лари Бийл. Документът ще постави началото на широк спектър от дейности, сред които е и стартът на магистърската програма по предприемачество с лектори от Силициевата долина. Те целят превръщането на Варненския свободен университет в център за Източна и Централна Европа за създаване на малки и средни предприятия (МСП) и социално предприемачество, както и в основен доставчик на търговски и маркетингови умения.

Меморандумът ще бъде официално подписан на 31 май (четвъртък) 2018 г. в 10:45 ч. в Заседателната зала на Варненския свободен университет.

Заедно с финансистът Лари Бийл във Варненският свободен университет пристигат Джоан Бонд – дипломиран обучител на бизнес лидери, Триш Калбас-Шмит – преподавател в университета Санта Клара, Калифорния и директор на програмата MOBI (My Own Business Initiative), Антон Тонев – сертифициран финансов анализатор (CFA), Лили Друмева – ръководител на Българския център по предприемачество (БЦП) и Делян Попов – мениджър „Образователни програми” към БЦП.

В 11:15 в Зала 3 на Учебно-спортния комплекс започва среща на американските гости със студенти, преподаватели и представители на бизнеса. В рамките на срещата ще бъдат представени възможностите на програмата MOBI (My Own Business Initiative), както и стартиращата магистърска програма по предприемачество на Варненския свободен университет.

Партньорството между фондацията на Лари Бийл и Варненския свободен университет датира от миналата година, когато в университета гостуваха ментори от Силициевата долина, които говориха за креативността, иновациите и предприемачеството и разказаха какво е „да се осмелиш да бъдеш страхотен“, колко е важна екипната работа и как мечтите се сбъдват.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments