КОШМАРИ В КУХНЯТА – Шеф Манчев: Заведенията фалират заради безобразна хигиена и лош мениджмънт » YEP.bg

КОШМАРИ В КУХНЯТА – Шеф Манчев: Заведенията фалират заради безобразна хигиена и лош мениджмънт

Публикувано от YEP.bg на 24 September 2014 | 0 Коментари

Източник: 8pm

Етикети: , , , , , , ,

Снимка: 8pm


Световноизвестното телевизионно шоу  „Кошмари в кухнята“ тръгва в ефира на Нова ТВ. От 08 октомври, всяка сряда, в продължение на десет епизода зрителите ще станат свидетели на невероятни истории, които шеф Манчев открива в ресторанти из цяла България. “Всеки ресторант, в който влизаме, е на ръба на оцеляването и, на практика, пред фалит. Причините за това са най-различни - безобразна хигиена, лош мениджмънт, семейна драма, кризата в обществото или в личния живот на неговите собственици. Моята задача е да ги сблъскам с действителността, дори това да е кошмарно болезнено. В това шоу аз съм строг и безкомпромисен - или се променяш, или затваряш!”

В ”Кошмари в кухнята” Шеф Манчев буквално съблича кирливи ризи, изпира ги и ги простира. От самите ресторантьори зависи дали ще облекат чистите си дрехи обаче, за да променят и своя живот, и живота на своя ресторант. „Успявам много бързо да видя проблемите в един ресторант, намирам решения за развитието му и правилното му функциониране, но само неговият собственик може да реши дали ще следват моите препоръки или ще продължи надолу към пълна гибел на своя бизнес. В един от епизодите например, зрителите ще видят как затварям ресторант, за да го изчистя, защото е пълен с хлебарки. Хлебарки в храната! Представяте ли си?” - споделя още шеф Манчев.

Българският ресторант е като голямо семейство - казват от екипа на “Кошмари в кухнята” - тук хората прекарват 12-часови смени заедно, понякога 7 дни в седмицата, на Коледа, на рождения ден на детето си. „Кошмари в кухнята“ е драматично риалити не само за малкия бизнес и неговите успехи и провали, но и огледало на личния ни живот, с всичките му мечти и разочарования, с болката и смеха през сълзи, с проблемите на няколко поколения под един покрив. В кухнята и касата на бългаския ресторант виждаш всичко, което се случва с обществото ни през последните 24 години.

И още. Ресторантският бизнес може да бъде изключително атрактивен и бляскав външно, но всъщност е труден за управление, защото неговото оцеляване е свързано не само с елементарна хигиена, със стандарти за качеството на храната и обслужване, но и с хармония в отношенията между неговия персонал. С помощта на практически съвети, но и много говорене, лично отношение, и понякога психологическа терапия, „Кошмари в кухнята” показва, че ако се положат нужните усилия и осъществят сериозни промени, то бизнесът може да оцелее, макар и в криза, съобщават от 8pm.

ЗА ШОУТО

Създател на телевизионния формат “Кошмари в кухнята” (Kitchen’s Nightmares) е световноизвестният шеф Гордън Рамзи, който превръща живота на английски и американски ресторанти в истински кошмар, за да ги издърпа от дъното на тоталния провал и да ги облече в 5-звездна слава. “Кошмари в кухнята” стартира във Великобритания през 2004 г. по Channel 4. Печели сърцата на зрителите и взима награда ЕМИ за дебют. Оттогава риалити шоуто обикаля цял свят - Франция, Италия, Испания, САЩ, Украйна, Швейцария, Германия, Полша и Финландия.  Първият епизод в САЩ е гледан от 5,7 милиона зрители.

Освен шеф Рамзи, който тази година се оттегли като водещ на предаването, в различните държави негови водещи са безспорни кулинарни авторитети като носителите на звезди „Мишлен” Кристиан Рейч (Германия) и Филип Ечебест (Франция), както и неповторимата телевизионна водеща и кулинарен експерт Магда Геслер (Полша). В България, тежката задача на експерт се пада на познатия от „Черешката на тортата“ - Иван Манчев, който през годините доказва себе си не само като изключителен готвач, но и като сериозен мениджър.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments