Аделина Стефанова: Около мен виждам едни съвременни герои, които искат да дадат добавена стойност на обществото » YEP.bg

Аделина Стефанова: Около мен виждам едни съвременни герои, които искат да дадат добавена стойност на обществото

Публикувано от YEP.bg на 26 January 2017 | 0 Коментари

Етикети: , , , , , , , , , , , ,

Аделина Стефанова е родена в Трявна. По това време активно спортува баскетбол, като е била капитан на общинския отбор и сериозно се замисля за спортна кариера.

В последствие отказва две предложения от спортни училища. Средното си образование завършва в Професионална гимназия по икономика „Рачо Стоянов“ в Дряново с профил „Управление на малък и среден бизнес“. Именно в гимназията усеща, че я влече сферата на журналистиката и прави своя дебют в bTV, благодарение на инициативата „Мениджър за един ден“, която и дава възможността с още няколко млади ентусиасти да вземе интервю от президента Росен Плевнелиев. След завършване на гимназията се премества в София, където започва да работи. Паралелно учи и завършва Софийски университет. Аделина Стефанова е собственик е на PR Agency AVS, която навършва своята първа година през април. Тогава Стефанова пък става на 24 години. Освен работата в агенцията Аделина е и главен редактор на лайфстайл сайта Svetsko.bg

-         Аделина, тежко ли е да си пиар в България?

- За мен не е. В тази професия, както и във всички останали има много предизвикателства, но именно това предизвиква интереса ми и ме мотивира. Работя със страхотни партньори и клиенти, с тях заедно „горим“ във всичко, което правим. Професията ми е много ценна за мен, защото ме среща със страхотни хора. Когато се огледам около себе си виждам едни съвременни герои, които искат да дадат добавена стойност на обществото и всеки ден правят света едно по-добро място.

-         Какви качества трябва да се притежават?

-  Много важни качества са добрата организация, гъвкавост, постоянно желание за трупане на нови знания (и реализацията им на практика, разбира се), креативността и комуникативните умения. Щастлива съм, че хората, с които работя по различните проекти са именно такива!

-         Работила си с някои от най-големите ни звезди. Кои от тях са били най-капризни?

- Всички хора сме капризни! При реализацията на кампаниите с екипа се стараем максимално точно да уточняваме детайлите с клиентите, за да няма неприятни ситуации. Звездите, с които сме работили са коректни и до момента не се е стигало до конфликти.

-         Други сфери на дейност, които обслужваш със своята агенция, са бизнес и образование. Каква е формулата на успеха?

- Това, което ме прави успешна за мен са хората, които са в живота ми. Те ми дават смисъл и ме мотивират да се развивам. Никога не съм искала да стартирам собствен бизнес, идеята за това дойде от мои клиенти, които ме посъветваха да го направя. Стартирах от нулата и благодарение на тяхната подкрепа днес се развивам все повече. Избрах агенцията да се занимава основно със сферите на бизнеса и образованието, защото смятам, че в тях се случват много хубави неща, за които не се „шуми“ достатъчно. Работя с ERP академия, която създаде първата магистратура по бизнес софтуер у нас, тя е една и от малкото в Европа. Студентите, които се обучават в нея учат от практиците, което им дава много ценен опит, който от своя страна води до добри възможности за реализация. Сред клиентите ми е и фирма за спедиция, транспорт и логистика, която е на 26 години и е изцяло българска и семейна компания. Вдъхновяващо е да виждаш как над 200 души работят и се подкрепят като едно голямо семейство.

Имам удоволствието да подпомагам една много стойностна благотворителна инициатива, която носи оригиналното име „Бъдители“. Тя обединява уникални личности, щастливи с живота и професията си, които заедно се опитват да предадат ценен опит на ученици и студенти.  След всяко тяхно събитие се чувствам заредена и се убеждам все повече в това, че в нашата страна има страхотни хора и възможности за развитие.

Интервю на Емилиян Ялъмов


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments