Темата на NOVA за радостта, светлината и смисъла от доброто » YEP.bg

Темата на NOVA за радостта, светлината и смисъла от доброто

Публикувано от YEP.bg на 5 April 2018 | 0 Коментари

Източник: Петя Митова

Етикети: , , , , ,

Тази неделя, на Великден, Темата на NOVA ще разкаже за щастието – от близко и от далеч. Най-сложно се разбира хубавото, защото, за разлика от лошото, за него няма оправдание. Колко е трудно да му се довериш и лесно ли е да не го наричаме измислица? Не пропускайте да намерите отговорите тази неделя в 19.20 ч., веднага след централната емисия новини.

 

„Със сигурност разбираме щастието различно. И това му е хубавото. За него човек впряга цялата си сила - от въображението до реалността. Затова ни свързва идеята, че все пак щастието съществува. По модел на всеки. Тази неделя в Темата на NOVA то ще е зад решетките, в конете, в науката. А накрая: има ягоди“, разказва авторът Велина Сашева.

В търсене на щастието, екипът на телевизията ще отведе зрителите в Софийския централен затвор при отец Николай, чиято мисия от 26 години е да изслушва лишените от свобода. И именно там, зад решетките, свещенникът споделя, че е станал свидетел на промяната от зло към добро, на големите уроци по свобода на душата.

Вдъхновяващата история продължава с разказ за Института за изследване на щастието в Копенхаген - място, където от науката се очаква да разгадае радостта. „Амбицията не е да имаш живот, който се състои само от щастие, а да създадеш възможно най-добрите условия за добър живот“, обяснява директорът Майк Викинг.

Зрителите ще се запознаят с още различни дефиниции на щастието - във врачанското село Бутан, а също и в столицата на Австрия.

За радостта, светлината и смисъла от доброто – не пропускайте Темата на NOVA на Великден, тази неделя от 19.20 ч. след централните новини.

 

 

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments