ПОПИТАХМЕ ПРОФ. Д-Р НАДЕЖДА ДЕЛЕВА: Невинно оплакване ли е главоболието? » YEP.bg

ПОПИТАХМЕ ПРОФ. Д-Р НАДЕЖДА ДЕЛЕВА: Невинно оплакване ли е главоболието?

Публикувано от YEP.bg на 22 June 2016 | 0 Коментари

Източник: PR публикация

Етикети: , , , , , , ,

Проф. д-р Надежда Делева е невролог, дългогодишен ръководител на Катедрата по нервни болести към Медицинския университет „Проф. Д-р Параскев Стоянов“ – Варна и началник на Първа клиника по нервни болести към МБАЛ „Света Марина“. Преди година проф. Делева откри и свой частен кабинет за прегледи и консултации. Той се намира в централната част на гр. Варна, на улица „Петко Каравелов“ №20. Кабинетът е лесно достъпен, с отделен вход, на приземен етаж, без стъпала.
Час за посещение (в удобно за Вас време) можете да запишете на телефон: 0988 / 35 19 68.

 

- Проф. Делева, правилно ли считамe, че оплакване, с което смe свикнали и с което се справямe самостоятелно, е невинно и не изисква посещение при лекар?

- Не съвсем. Нерядко решаваме, че оплаквания, които видимо не застрашават живота ни са едва ли не част от живота, не са сериозни и не могат сериозно да ни застрашат.

- Но те понягога преминават спонтанно или с помощта на избрани от нас медикаменти, възоснова на собствен опит или препоръчани от лекар при други подобни случаи.

- Действително, че има изолирани примери за „невинни оплаквания” , които  не са симптом на заболяване, но има и опасност от забавяне на диагностични и лечебни мерки.

- Това отнася ли се и за главоболието?

-Да. Причините за поява на главоболие са твърде много и по-често са скрити от погледа, необясними за ежедневната логика.

- Но в Интернет има толкова много информация, която ни помага да ползваме опита и знанията в социалните мрежи, както и мнения на лекари.

- Вярно е, че тази информация може да бъде много полезна. Дори префектно анализирана обаче, тя не може да замени оценката на специалиста за конкретния случай. Сложната картина на десетките видове главоболие и причините за появата им трябва да се отнесе към уникалната картина на здравето и живота на конкретния индивид. Само така може да се достигне до правилните решения за поведение.

- Ако все пак не искам да се обърна към лекар, какви изследвания да си направя, които да ми гарантират, че глявоболието ми е невинно?

- Списъкът с изследвания, които могат да дадат важни отговори е прекалено голям. Именно затова е важно мнението на лекар, най-вече на невролог, за да се подберат само необходимите.

- Задължително ли е при всяко главоболие да се лекуваме с лекарства?

- Зависи от конкретния случай, но по принцип, понякога може да се прибегне и до други методи.

ЗА ПРЕГЛЕДИ И КОНСУЛТАЦИИ С ПРОФ. Д-Р. ДЕЛЕВА:

гр. Варна, на улица „Петко Каравелов“ №20.
Можете да запишете на телефон: 0988 / 35 19 68.

Страница във Фейсбук:  https://www.facebook.com/profdeleva/

PR публикация

 

 

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments