ИЗКУСТВОТО НА БАРОКА – Фестивал за старинна музика, изпълнена на оригинални инструменти се задава през октомври » YEP.bg

ИЗКУСТВОТО НА БАРОКА – Фестивал за старинна музика (изпълнена на оригинални инструменти) се задава през октомври

Публикувано от YEP.bg на 26 September 2012 | 0 Коментари

Източник: Luxuria Europae

Етикети: , , , , , , ,

Снимка: Luxuria Europae

Единствен по рода си фестивал за старинна музика, изпълнена на оригинални инструменти (от епохата) ще се проведе през октомври в София (научи YEP.bg). ИЗКУСТВОТО НА БАРОКА през 2012 г. ще представи селекция от най-емблематичните произведения от 18-ти и 19-ти век, но няма да пропусне да изненада публиката с премиери, нови изпълнители – звезди на международната сцена и любими български инструменталисти.

В СУ „Климент Охридски” ще могат да бъдат чути  холандският блокфлейтист Ерик Босграаф и ансамбъл Кордевенто. Те ще представят за пръв път у нас реконструкции за блокфлейта и струнни на знаменитите. След многобройни специализации в Германия и Холандия, българският флейтист Димитър Маринкев се завръща в България, за да реализира редица концерти посветени на бароковия камерен репертоар. На сцената на фестивала той ще представи своите колеги от Финладия с изкусно подбрана програма, която илюстрира силното влияние на италианската мода в музиката на немските композитори от 18 век. Наред с известните сонати и кантати на Телеман и Хендел , ще прозвучат и рядко изпълнявани произведения от Локатели, Галупи и Клайнкнехт. Всичко ще завърши с необикновен концерт, разкриващ съдбата на някои от емблематичните творби на гениалния Бетовен. Василий Илисавски ще поднесе клавирните оригинали в изящна интерпретация, а вариациите за китара и струнни са поверени на талантливия Изхар Елиас от Холандия. Двамата солисти ще илюстрират прехода между класическата и романтичната епоха, подкрепени от българските инструменталисти Линда Манчева, Зефира Вълова и Иван Илиев.   

 

 

 

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments