ИВАН ТЕНЕВ: Някои агентурни размисли относно ПРОШКАТА... » YEP.bg

ИВАН ТЕНЕВ: Някои агентурни размисли относно ПРОШКАТА...

Публикувано от Иван Тенев на 17 March 2013 | 0 Коментари

Етикети: , , , , , , , ,

Снимка: Архив

Днес е Неделя Сиропустна,Сирни заговезни,Прошка...На Богоугодната вечерня става и взаимното опрощаване.Според древните философи:"Erare humanum est!"-Човешко е да се греши!Човешко е да се греши,но Божествено е да се прощава,драги ми другари!...

 "Ако простите на човеците съгрешенията им,и вам ще прости Небесният ви Отец,ако ли не простите...и вашият Отец няма да  прости съгрешенията ви,се казва в глава 6-та от Евангелието на Матея,която се чете в църквата на днешния ден.

 Та за прошката ми е думата.Прошка,която трябва да дадем на днешния ден във всякакъв аспект и към всекиго,дори на враговете си.А можем ли да го направим?Не докарахме ли нещата дотам,че не само денонощно търсим теле под вола на съседа,на преуспелия,на министъра,на президента,на комшията,та дори и на брат си,ами дори се надяваме да видим въпросното несъществуващо добиче,тръшнато за банкета на злобицата ни,върху пооцапаната покривка на софрата-живот?!

 Веднъж апостол Петър попитал Божественият си Учител до седем пъти ли трябва да прощаваме на брата си,когато съгрешава към нас."Не до седем,но до седемдесет пъти по седем!...",отговорил му Христос.

 И понеже днес е денят за прощаване,и макар,че човекът е човек,защото съгрешава,нека поне веднъж в годината да се замислим над величавостта на това да можеш да простиш и да бъдеш простен.Да си частица от Господа всеопростител,

защото доколкото ние прощаваме,дотолкова и на нас ще ни се прости."На грешка-и прошка" е казал народът."Трудно се прощава на този,който е виновен,но още по-трудно на онзи,който е прав"-ще добавя аз.

Ваш,

Иван Тенев-Агент на всички българи!


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments