ЗЛАТНА МОНЕТА - Поли Генова с приз за принос към развитието на българската култура » YEP.bg

ЗЛАТНА МОНЕТА - Поли Генова с приз за принос към развитието на българската култура

Публикувано от YEP.bg на 21 September 2017 | 0 Коментари

Източник: H2H Communications

Етикети: , , , , , ,

Престижното отличие „Златна монета“ за принос към развитието на българската култура бе връчено вчера на Поли Генова от Съвета на Европейската научна и културна общност и Клуба на българския културен и научен елит, в рамките на инициативата „Аплодисменти за България”. Изпълнителката бе поканена на официална церемония в навечерието на Деня на независимостта, 22 септември, в Дома на културата „Средец“ в София.

 

Поли Генова прие отличието със сърдечни благодарности и апел към всички, които имат досег с българската наука култура да продължават да творят, защото тяхната работа е кауза и инвестиция за бъдещето на България.

„Златна монета“ се връчва на обществено признати представители на българската интелигенция - номинациите се правят от 180 известни български учени и творци с международно признание, които вече притежават златно отличие за наука и култура. Самото отличие се изработва в Монетния двор на България, с двустранно златно покритие. На лицевата страна е изобразена отворената книга, като символ на прогреса, а на обратната страна са подредени красивите букви на Глаголицата.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments