Внушителният български трикольор от Рожен ще се превърне в над 13 000 по-малки знамена » YEP.bg

Внушителният български трикольор от Рожен ще се превърне в над 13 000 по-малки знамена

Публикувано от YEP.bg на 25 July 2016 | 0 Коментари

Източник: www.svetsko.bg

Етикети: , , , , , , , ,

Внушителният български трикольор – символ на обединение и родолюбие, който красеше роженските поляни специално за Събора на народното творчество и животновъдство „Рожен-2016“, ще бъде превърнат в хиляди по-малки знамена.

 

От огромния трибагреник  с обща площ 7 800 кв. м., ще бъдат изработени над 13 000 знамена. Те ще се раздават за Деня на независимостта на 22 септември, пише Svetsko.bg.

Магията на Рожен докосна хиляди родолюбиви българи! Посетителите на събора за трите дни от 15 до 17 юли са над 250 000 души. Въпреки многобройните гости на събитието, проблеми с трафика и достъпа до Рожен, нямаше. Гостите на събора масово използваха обществен транспорт и обходните маршрути, препоръчани от организаторите. Близо 9000 автомобила са преминавали на ден през паркингите на събора.

Над 4 600 участници във Фолклорен конкурс „Рожен-2016“ се изявяваха на четирите сцени в трите дни на събора. Надпяваха се 168 певчески групи и 29 ансамбъла, танцовите състави бяха 63, индивидуалните изпълнители – 140, а оркестрите – 7. На роженските поляни, се представиха групи от 207 народни читалища, участваха формации от детски градини, училища, пенсионерски клубове, организации на хора с увреждания и др. Най-малкият участник на сцена беше Виктория Петрова – на 3 години от с. Зафирово, обл. Силистра, която е индивидуален изпълнител на народни песни. А най-възрастният участник на „Рожен-2016 беше 85-годишният  Стою Чонгаров от оркестър „100 кабагайди”.

В алеята на занаятите участваха над 80 самобитни производители на керамика, кукерски маски, кожени изделия, чанове, рисувани кратуни, икони, ножове, билкови продукти, бижута, битови ризи, изделия от дърво, оръжия (саби, мечове), килими, народни инструменти, народни носии, пчелни продукти, изделия от вълна и агнешки кожи, свещи и др.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments