В ПОМОЩ НА РАДИ - Родни звезди се събират на благотворителен концерт » YEP.bg

В ПОМОЩ НА РАДИ - Родни звезди се събират на благотворителен концерт

Публикувано от YEP.bg на 27 April 2016 | 0 Коментари

Източник: www.svetsko.bg

Етикети: , , , , , ,

Благотворителен концерт под надслов „Приятели в помощ на Ради“ за набиране на средства за лечението на малкия Ради Василев от Велико Търново се организира днес от 18:00 часа в Летен театър – Велико Търново.

 

Ради страда от мускулна дистрофия. Коварната болест е нелечима, но може да се облекчи и подобри състоянието на детето. Семейството на Ради получи преди време покана от израелската клиника „Биокорекция“ за лечение, разпределено в курсове, при което състоянието на детето значително се подобри. С помощта на Господари на ефира, десетки зрители с милосърдни сърца се отзоваха на апел на родителите на Ради Василев и дариха средства за лечението му.

Благодарение на дарителската кампания Ради премина през три курса на лечение и вече е развил двигателно определени групи мускули и може да извършва нови дейности и частично да се обслужва сам. За подобряване на състоянието на момчето и по-качествен живот, то трябва да премине пореден цикъл на лечение. Новият курс на лечение в клиниката в Израел струва 27 хиляди лева. Средствата трябва да се съберат до края на април, за да се стартира лечението.

„Изключително съм благодарна на всички българи, които се отзоваха на нашия зов за помощ“, сподели Светла Цанева, майка на момченцето.

„Благодарение на израелските специалисти, Ради вече може да вдига шишето си с вода, да си смъква краченцата от леглото. Надяваме се, че сега през великденските празници ще стане чудо и ще успеем да съберем така нужната сума за нашето дете! За един родител е неописуема радостта да вижда, че детето му се подобрява“, не крие сълзите си майката на болния Ради.

В благотворителния концерт са потвърдили участие както звезди от голямата музикална сцена, така и местни изпълнители. Събитието е повод да се обърнат към българите с големи сърца и популярни личности от шоубизнеса и медиите като Пламен Богданов, участник в риалитито Биг Брадър и лудия репортер Дани Петканов от „Часът на Милен Цветков“.

Изпълнителите от различни стилове и жанрове Галин, Тихомир Митов от „Гласът на България“, школата за национални звезди „Нова музика“ от Горна Оряховица, нашумялата поп изпълнителка Софи Бард, както и талантливите момичета, носителки на многобройни награди Християна Стайкова, Мариета Върбанова и Мая Стефанова от вокално студио „Елита“, са приели каузата присърце и ще се включат без хонорари и никакви средства за разходи по изявите си.

Банковата сметка за дарение на Ради е: ЦКБ АД клон Велико Търново, BIC: CECBBGSF,

IBAN: BG61 CECB 9790 40B7 4326 00, Радослав Борисов Борисов

Ако искате да помогнете на Ради, можете да го направите като изпратите sms на 17 777 с текст: DMS RADI

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments