Цветана Манева: Достигнеш ли определена възраст, става насилена радостта от рождения ден, тъй като отсечката към финала се скъсява » YEP.bg

Цветана Манева: Достигнеш ли определена възраст, става насилена радостта от рождения ден, тъй като отсечката към финала се скъсява

Публикувано от YEP.bg на 13 January 2018 | 0 Коментари

Източник: H2H Communications

Етикети: , , , , , , , , , , , ,

Дни остават до старта на дългоочаквания сериал „Скъпи наследници“ по bTV. Най-мащабната българска продукция в областта на телевизионното кино тръгва на 15 януари и ще се излъчва от понеделник до петък от 18 часа.

Легендата на киното и театъра Цветана Манева е едно от ключовите лица в поредицата. Актрисата, която влиза в ролята на баба Злата — мистериозна възрастна жена, живата памет и въплътената мъдрост на селото и региона, разказа в студиото на „Преди обед“ по bTV за образа си в сериала и работата си с младите актьори в продукцията.

„Ако мога с едно изречение да обобщя образа си – баба Злата знае всичко за всеки, а никой нищо не знае за нея. Пълна енигма е. Тя помага, поощрява, окуражава, лекува с билки. Баба Злата е свръхсензитивен човек. Вероятно е получила способностите си, или поне аз така си фантазирах, построявайки ролята си, в следствие на едно много екстремно и трагично събитие, след което се е отключила дарбата й. Освен това тя е баба без да има внуци - тя е баба на всички“, разкри Цветана Манева.

Баба Злата дълги години е била близка с главата на семейството - дядо Дочо, и отдавна починалата му съпруга Соня.

„Работата ми беше интересна, защото ролята ми е извън стереотипа, извън стандарта. Сценаристите успяха да поддържат образа, да разпределят добре участието ми, така че да не се експлоатира много - да изчезва за известно време, след това да се появява пак“, разказа още Цветана Манева.

Семейната сага „Скъпи наследници“ е първият български телевизионен сериал, сниман в автентично село, построено специално за целта, както се прави в Холивуд. Цветана Манева коментира, че селото е ситуирано сред невероятно красива природа, а за разлика от останалите персонажи, баба Злата живее не в автентичните къщи на Бели Вит, а в гората.

„Скъпи наследници“ събира едни от най-обичаните и известни актьори с новото поколение кино и телевизионни надежди. Цветана Манева, която миналата година получи награда „Икар“ за преподавателската си дейност, е на мнение, че младите са по-динамични и не по-лоши от предишни поколения актьори.

„В „Скъпи наследници“ има интересни млади артисти. Аз мисля, че бях предразполагаща в работата си с тях. Моята задача е да се държа съвсем нормално и по време на снимки - благосклонно, за да могат младите да се отпуснат, да се чувстват комфортно, докато работим“, поясни Цветана Манева.

На въпрос давала ли е съвети и напътствия на по-младите си колеги, Цветана Манева коментира: „Когато репетираме и минаваме през текста преди снимки, гледам максимално добре да върша партньорската си работа спрямо тях, за да ги провокирам. Започва се от това да ме чуват, когато говоря, да възприемат и да се замислят. Младите са способни, талантливи, рефлективни и мислят“.

По повод предстоящия си рожден ден актрисата сподели, че планира да го посрещне само със съпруга си Явор Милушев.

„Понякога съм злокобно мислещ човек. Когато човек достигне определена възраст, става насилена радостта от рождения ден, тъй като отсечката към финала се скъсява непрекъснато. И е парадоксално, абсурдно да се радваш. То е радост само дотолкова, че си жив, ако си и здрав, е прелест.“


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments