Търговски център във Варна посреща Руската нова година с „Рождественские встречи“ » YEP.bg

Търговски център във Варна посреща Руската нова година с „Рождественские встречи“

Публикувано от YEP.bg на 14 January 2016 | 0 Коментари

Източник: Невяна Троянска

Етикети: , , , , , , ,

Голям търговски център във Варна ще спази традицията и ще отпразнува Руската нова година заедно със своите клиенти. Тържеството „Рождественские встречи” ще събере край фонтана на Пазара представители на руската, украинската и арменската диаспора, които честват Нова година и на 14 януари, когато е началото на 2016 г. според Юлианския календар.

Празничната програма ще започне в 18 часа на 15 януари, петък. В нея ще вземат участие талантливите възпитаници на руската балетна школа „Ангел мой” с художествен ръководител Натали Караван. Изпълнителите са лауреати на редица международни конкурси и четирикратни носители на Гран при. За ценителите на руската култура те са подготвили атрактивен спектакъл, който ще завърти гостите в истинска вихрушка от валс, класически балет и незабравими романси.

В атмосферата на традициите, свързани с честването на Старата Нова година, гостите ще потопи и руският народен танц на 15-годишната Александра Петкова от СОУ „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. Александра се занимава с балет от 7 години и е носител на много световни и европейски балетни награди. Само през миналата година тя е завоювала 35 отличия, 15 от които са първи места, а 3 от тях - на международни конкурси.

Тази година към зимните акорди на „Рождественские встречи“ ще се присъедини и горещ полъх на фламенко. Ще го донесе специалният гост на празника – танцьорът Стефан Николов, изучил тънкостите на страстния испански танц в легендарното училище Amor De Dios в Мадрид и при съвместна работа с прочутия танцов педагог Бенджамин Феликсдал.

В спектакъла за Руската нова година ще участват още руски, украински, арменски и български деца от различни танцови формации.

Руски чай, водка, сельодка и още много традиционни деликатеси от руската национална трапеза допълнително ще вдигнат градуса на настроението на гостите на „Рождественские встречи”.

Празникът се провежда под патронажа на Генералното консулство на Русия във Варна.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments