Прочути танцьори в страстен танго спектакъл с ансамбъл „Tanguarda“ във Варна » YEP.bg

Прочути танцьори в страстен танго спектакъл с ансамбъл „Tanguarda“ във Варна

Публикувано от YEP.bg на 30 March 2018 | 0 Коментари

Източник: Нина Локмаджиева

Етикети: , , , , , , ,

Прочутите танго танцьори Селин Руис и Жереми Бребар ще донесат класата и страстта на оригиналното аржентинско танго във Варна заедно с квартет „Tanguarda“. Спектакълът ще разпали емоциите на ценителите на музиката и танца по време на Европейския музикален фестивал -  с концерта на 10 април в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

Танцът на двамата майстори  ще бъде естествено продължение на ритъма в проекта „Танго без граници“. Селин Руис е хореограф и танцьор с наложено име в света на тангото. Тя участва в многобройни танго-компании в Европа и Южна Америка, талантът й блести на големи фестивали в Буенос Айрес, Париж, Рим, Сеул, Сиатъл, Истанбул. Основава собствена трупа, в която развива своето виждане за поставяне и интерпретация на танго. Нейният партньор Жереми Бребар е аржентински актьор, който се изявява в театъра и киното. Точно по време на снимки той открива магията на тангото и се влюбва неистово в него. Започва да усъвършенства уменията си в различни майсторски класове и академии. От няколко години се е установил в Париж, където продължава да изследва и представя тангото и да поставя свои хореографии.

Елегантната двойка ще бъде акцентът в гастрола на „Tanguarda“ – един изключителен международен проект, събрал най-добрите в жанра. Негов основател и двигател е варненката Мария Мартинова. Самата тя има изяви като танцьор, но този път ще я видим на пианото в компанията на Сирил Гарак - цигулка, Винфрид Холценкамп - контрабас и Марсело Нисинман – виртуоз на бандонеона и знаков композитор в съвременния танго свят. Негови творби ще прозвучат и във Варна. В горещия спектакъл квартетът ще изпълни също творби на Астор Пиацола, Агустин Барди и Освалдо Тарантино.

С проекта „Танго без граници“ Европейският музикален фестивал остава верен на линията, която спазва през 15-те години от своето основаване: да създава за публиката неповторими преживявания от срещите със световното изкуство и да я държи близо до новите тенденции в развитието на класическите и модерните стилове.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments