Малчугани от Детската клиника по онкология към УМБАЛ „Света Марина“ във Варна ще гледат най-новата лента на режисьора Максим Генчев » YEP.bg

Малчугани от Детската клиника по онкология към УМБАЛ „Света Марина“ във Варна ще гледат най-новата лента на режисьора Максим Генчев

Публикувано от YEP.bg на 26 August 2018 | 0 Коментари

Източник: www.svetsko.bg

Етикети: , , , , , , , , , , ,

„Смартфонът беглец“,  най-новият филм на режисьора Максим Генчев и сценариста продуцент д-р Златина Филипова, вече гастролира във Варна, съобщи Svetsko.bg. Първата прожекция бе на 25 август от 14 часа в афиша на елитния кинофестивал  „Любовта е лудост“.  Втората прожекция е благотворителна  –  на 27 август в Университетската болница „Света Марина“ от 11 часа.  Зрители на тийн екшъна ще бъдат малчуганите от детската клиника по онкология и хематология и другите клиники в здравното заведение в морската столица. Те ще се наслаждават на  зрелищната драма,  в която се вихрят  младите актьори  Симеон Филипов,  Матей Генчев и Василена Стоянова. Вълнуващата история е за съучениците от гимназията Марко и Ангелина, и Филип – по-малкият братовчед на Марко.

Тримата се опитват да съберат сума за лечението на братчето на Ангелина. Но парите са проиграни на комар от бащата на момичето. Така започват приключенията им – между настоящето и времето на хайдутите, в което ги пренася магическият смартфон на Филип.  В епицентъра на техните перипетии е съкровището на Вълчан войвода.  Дали тримата ще успеят да се справят с всички критични ситуации в името на благородната кауза?   „Филмът е за тийнейджърите – има достатъчно вдигащ адреналина екшън, но без мутри, проститутки и дрога.  Той е за добрите деца на България, каквито преобладават в родината ни.

Не се съмнявам в здравия им морал“, казва Максим Генчев.  Д-р Златина Филипова е убедена,  че днешното родно кино изпитва глад за детски филми.  Тя сътворява сюжета с огромен респект към традициите в жанра, създадени и наложени от живите класици  Димитър Петров и Рада Москова.  „Смартфонът беглец“  вече направи турне из българските културни центрове в Европа.  Лентата получи и специалната награда за най-добра международна детска продукция на Артизан фестивал интернешънъл в Кан, който е извън конкурса на „Златната палма“, но е под егидата на култовия форум.  Призът за тийн екшъна с марката на „Амрита арт”  е за принос към киното на хуманизма.  Приключенският хит  беше представен на „София филм фест“ в секцията „Ново българско кино“,  на фестивала „Ки-Ки-Фе” в Щутгарт и на още престижни екрани.   „Снимахме с професионална техника, каквато се използва в Холивуд.  Значителна част от кадрите са направени с помощта на дрон”, разкрива операторът Христо Генков.  Сред останалите звезди във филма е Ники Сотиров.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments