SHOPPING AND FU*KING – Ованес Торосян играе в скандален спектакъл между стелажите на столичен мол » YEP.bg

SHOPPING AND FU*KING – Ованес Торосян играе в скандален спектакъл между стелажите на столичен мол

Публикувано от YEP.bg на 23 March 2017 | 0 Коментари

Източник: Маргарита Енева

Етикети: , , , , , , ,

На 28-ми, 29-ти и 30-ти март в София от 22:00ч. в магазин на голям столичен търговски център ще бъде представен  спектакълът  “Shopping and fu*king” от Марк Рейънхил.


Режисьорът Марий Росен е познат на театралната публика с изборите си на нестандартни места за представяне на своите спектакли, както и с работата си върху съвременни и провокатини пиеси. И този път представлението му е site-specific. Дейсвието се развива сред стелажите със стоки в строителен магазин в столичен мол, а представлението не се препоръчва на лица под 16 години.

В  “Shopping and fu*king” се разказва  за група млади хора в момент на промяна. Болезнено и трудно е за тях да продължат, но принудата и инстинкта ги тласкат напред. Част от героите се изпълняват от по двама актьора едновременно. Реалната среда на супермаркета е естествен декор на действието. Продаваните в магазина стоки са основен реквизит на спектакъла. Костюмите са вдъхновени от японската улична мода. В част от тях, както и в сценографията навлизат съвременни технологични средства - мобилни телефони, таблети, геймърски устройства, кинект и т.н.

Постановката се опира на аристотеловия принцип за катарзис, като в случая чрез пренасищане от пазаруване и секс да се постигне освобождение от тях. 

В спектакъла участват артистите:  Благой Бойчев, Боряна Пенева, Ивайло Драгиев, Ирина Андреева, Милена Ерменкова, Милко Йовчев, Михаил Милчев, Ованес Торосян. Преводът е на Николай Киров, сценография- Петя Боюкова, дигитален артист- Албена Баева, асистент-художник - Марина Генова, композитор – Константин Тимошенко. Постановката е осъществена от театър “Реплика” с подкрепата на Министерство на културата, Мосю Бриколаж и Реактив.

 

 

 

 

 

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments