БЪЛГАРИСТИКА – Руснаци и немци най-много напират да учат български » YEP.bg

БЪЛГАРИСТИКА – Руснаци и немци най-много напират да учат български

Публикувано от YEP.bg на 28 July 2016 | 0 Коментари

Източник: Милослава Георгиева

Етикети: , , , , ,

Повече от 120 българисти от 33 страни и 3 континента пристигат в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“, за да изучават български език, граматика, традиции и история в заключителната седмица на 39-тия Международен летен семинар по български език и култура.

 

Събитието е  организирано от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, със съдействието на Министерството на образованието и науката и Община Велико Търново. В официалната програма се очаква да се включи и Вицепрезидента на България г-жа Маргарита Попова.

Участниците идват в страната ни, за да подобрят нивото на владеене на български език. В триседмичната им програма се провеждат практически мастъркласове и специализирани обучения по старобългарски и по съвременен език, по модерно българско кино, съвременно изкуство, история и култура на България, фолклор и съвременна литература.

Сред почитателите на българския език има студенти, учители, адвокати, преводачи, писатели и журналисти. Най-много са представителите на Русия и Германия, следвани от румънците, американците и сърбите. За първа година има представители от Люксембург. Воден от любовта към езика за девети път в страната ни пристига ветеранът Ши Мин Цай, който е срещнал своята съпруга във Велико Търново и в момента е сред най-големите почитатели на форума.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments