Руският национален отбор по ски алпийски дисциплини тренира с ролери край Варна » YEP.bg

Руският национален отбор по ски алпийски дисциплини тренира с ролери край Варна

Публикувано от YEP.bg на 24 July 2018 | 0 Коментари

Източник: Милослава Георгиева

Етикети: , , , , , , , , ,

На летен тренировъчен лагер в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ е руският национален отбор по ски алпийски дисциплини, воден от Алексей Горлачев – майстор на спорта от световен клас.

„Подготвяме се за зимния състезателен сезон, в който ще се проведе главният старт на Световното първенство по ски алпийски дисциплини, Купата на Европа и други мeждународни състезания. Отборът ни е в основния си състав – с водещите спортисти, които са и големи надежди в предстоящия 4-годишен олимпийски цикъл. Мога да кажа, че усилено се подготвяме за Олимпийските игри в Пекин 2022 г.“, разказа треньорът Алексей Горлачев, самият той участник в Зимните олимпийски игри в Солт Лейк Сити през 2001 г. като състезател по бобслей и едноместна шейна.

Едно от най-интересните тренировъчни упражнения, което скиорките изпълняват в „Камчия“, е карането на ролери. „Това е част от подготвителния процес, когато няма сняг и ски, разказва треньорът им. Движението при ролерите е сходно с това при ските – това е т.нар. суха подготовка, която е насочена да създаде двигателна „памет“.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments