Репортерът на NOVA Тина Ивайлова получи голямото отличие на журналистическите награди „Валя Крушкина“ » YEP.bg

Репортерът на NOVA Тина Ивайлова получи голямото отличие на журналистическите награди „Валя Крушкина“

Публикувано от YEP.bg на 1 December 2017 | 0 Коментари

Източник: Радослав Христов

Етикети: , , , , , , , ,

Репортерите на NOVA Тина Ивайлова и Глория Николова и операторът Росен Илиев получиха три от призовете на шестите годишни журналистически награди „Валя Крушкина – журналистика за хората”, които бяха раздадени снощи.

Глория Николова спечели в категорията "Млад журналист", а Росен Илиев – в "Снимащ журналист". Голямата награда на вечерта получи Тина Ивайлова за разследванията ѝ, свързани с телефонните измамници. Отличените получиха „стъклената круша“ – символ на конкурса, грамота и парична награда, осигурена от дарители.

„Наградата „Валя Крушкина“ е огромна чест, признание и доверие. Правихме поредица от разследвания, искахме да стигнем до истината, помогнахме на много хора, отнесохме и много заплахи, но това в никакъв случай не ни спира.“, каза Тина Ивайлова минути след като слезе от сцената.

„Ценното на тази награда е, че тя всъщност дава смисъла на журналистиката и на професията като цяло.“, сподели Глория Николова при получаването на наградата си, а операторът Росен Илиев призна, че освен заради оценката на труда му, статуетката е ценна и заради името, което носи.

В досегашните издания на конкурса са номинирани над 300 журналисти с близо 600 материала, а миналата година две от големи отличия получиха журналистите на NOVA Генка Шикерова и Мария Милкова.

 

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments