Първата българска образователна онлайн платформа грабна приз за социална иновация » YEP.bg

Първата българска образователна онлайн платформа грабна приз за социална иновация

Публикувано от YEP.bg на 9 December 2016 | 0 Коментари

Източник: 8 pm

Етикети: , , , , , , , ,

Първата българска образователна онлайн платформа Прознание беше отличена с приза социална иновация по време на дванадесетото издание на форума „Иновации чрез таланти“. Престижният конкурс акцентира именно върху новия поглед и ангажимента на компании към социалната среда и качествения живот чрез иновативен подход.

Платформата, която може да бъде определена като цялостно образователно решение, е само част от стъпките на Прознание – дружество, което поставя в приоритетите си не само подготовката на ученици от предучилищна възраст до 12 клас, но и осигуряването на достъп до качествено образование за деца в неравностойно положение и малцинствените групи. Именно разработките в социалната сфера отличават дружеството с награда в категорията „Социална иновация“ за 2016 г. Сред големите социални проекти на Прознание са подкрепа на деца в болнична среда с предоставяне на образователни услуги, както и подготовката за матури и кандидатстване в университети на младежи от ромската общност.

„Стремежът на  Прознание е да осигури равен старт на повече деца и най-важното – да предложим добър модел на българското образование, независимо дали учениците са в България, в чужбина или са изправени пред бариери, които биха повлияли на ефективното учене. Вярваме, че в днешно време образованието трябва да търси гъвкави решения, съчетаващи достъпност и качество“, коментират от екипа на иновативната платформа.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments