Поетично-музикална вечер и ревю в резиденцията на Кралство Мароко » YEP.bg

Поетично-музикална вечер и ревю в резиденцията на Кралство Мароко

Публикувано от YEP.bg на 4 June 2018 | 0 Коментари

Източник: ВИП комюникейшън

Етикети: , , , ,

Снимка: Бенур Моса

Поетично-музикална вечер, в която бе включено и модно ревю, събра дипломати в резиденцията на Кралство Мароко в столицата. Посланиците на Испания, Чехия, Судан, Индонезия, както и гости от посолството на Турция аплодираха участниците в артистичното събитие, съобщават от ВИП Комюникейшън.

За първи път в България бяха представени стихове от марокански поети, преведени от арабски на български от г-н Хайри Хамдан, поет, писател и преводач, и от френски на български от г-жа Гергина Дворецка, поетеса и журналистка, председател на фондация „Европа и светът“.

Специални гости на вечерта бяха г-жа Надя Якин, мароканска поетеса и журналистка, г-жа Назиха Ал Мунтасир, мароканска поетеса и моден дизайнер, както и поетът и литературен критик Иван Христов, участник в Международен форум на поезията в мароканския град Сафи през март 2018 г.

В кулминацията на вечерта гостите аплодираха модното ревю на новата колекция от марокански кафтани на дизайнерката Назиха Ал Мунтасир, а за финал тя триумфално изведе за ръка влязлата в роля на модел журналистка и PR Патриция Кирилова (на снимката).

Гостите на вечерта се насладиха на традиционната мароканска кухня и напитки.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments