Папагали от дъждовните гори и савани на Боливия, Бразилия, Парагвай и Нова Гвинея кацат във Варна » YEP.bg

Папагали от дъждовните гори и савани на Боливия, Бразилия, Парагвай и Нова Гвинея кацат във Варна

Публикувано от YEP.bg на 14 October 2015 | 0 Коментари

Етикети: , , , , , , , , ,

Искрящата цветна палитра на едни от най-красивите птици на планетата – папагалите, и техните прословути звукоподражания ще изпълнят с цвят и звук изложбената зала в голям търговски център, където от 15.10. започва гостуването във Варна на най-голямата изложба на папагали в България.

Организаторите обещават на любопитните посетители забавни срещи с едни от най-атрактивните птици от дъждовните гори и саваните на Боливия, Бразилия, Парагвай, Мексико, Колумбия, Панама, Венецуела, Аржентина, Австралия, Нова Гвинея, Малукските острови, Индонезия, Соломонските острови.

32 папагала от различни видове ще бъдат представени в изложбата. Варненци ще могат да се запознаят с особеностите на червената, синьожълтата, зеленокрилата и военната ара, на ара маракана, както и на огромната ара хибрид. Ще видят и какаду и какаду алба, еклектус, жълтоглава и венецуелска амазона.

Ще научат и много любопитни подробности за живота, нравите, хранителния режим и социализирането на папагалите като домашни любимци. Един от интересните факти, например, е продължителността на живота на папагалите, която при някои видове надвишава 60 години. 

Изложбата ще остане във Варна до 30.11.2015.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments