Отличиха пазители на българските традиции и дух » YEP.bg

Отличиха пазители на българските традиции и дух

Публикувано от YEP.bg на 30 March 2018 | 0 Коментари

Източник: www.svetsko.bg

Етикети: , , , ,

На церемония бяха раздадени първите награди „Доброто тук“. С тях бяха отличени хора, които пазят и предават българските традиции и дух, пречупвайки ги по свой начин, за да бъдат те актуални и днес, и утре.

Наградата „Добрият художник“ беше връчена на преподавателя по графичен и рекламен дизайн в Националната художествена академия Светлин Балездров. Той беше отличен, не защото със световната си известност прославя името на България, а за това, че е посветил живота си на откриване и развитие на млади български таланти и, че популяризира кирилицата като създава нови шрифтове и ги разпространява безплатно в Интернет.

С наградата „Добрият готвач“ беше отличена Божана Кацарова, победител в MasterChef. Изборът попадна върху нея, заради избора й да остане в България и да придаде модерен почерк на традиционното българско меню, а не да предпочете възможностите за професионално развитие по света.

Планинският водач Начо Иванов получи наградата „Добрият алпинист“, не за това, че покорява най-високи върхове, а поради факта, че е маркирал най-дългия в България планински маршрут Ком-Емине и го е преминал над 50 пъти, за това, че предава своята любов към планината на хиляди българи, увличайки ги да тръгнат с него и да предизвикат себе си по този изключително труден и красив български маршрут.

Наградата „Добрият дизайнер“ беше връчена на Гергана Станкова, която върна традиционната шевица в гардероба на съвременната българка, създавайки българския бранд „Шевица“.

Триото „Outhentic“ получи приза „Добрите музиканти“, затова че вдъхва нов живот на традиционния фолклор и го предава на съвременниците по света и у настака, че да го заобичат истински.

„Доброто тук“ е кампания на „Загорка“.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments