„Откритие“ посреща във Варна италианска риалити звезда » YEP.bg

„Откритие“ посреща във Варна италианска риалити звезда

Публикувано от YEP.bg на 30 April 2016 | 0 Коментари

Етикети: , , , , ,

Италианецът Константино Ветере, познат на италианската публика от множеството си участия в музикални телевизионни формати от най-ранните си детски години до днес, ще участва в конкурсите за песен и изпълнител на „Откритие 2016“, съобщават организаторите на феста.

 

27-годишният Константино започва музикалното си образование с уроци по пиано едва тригодишен, а четири години по-късно печели първия си национален конкурс “La Voce del Lago”. От  същата година е и първата му победа в международния конкурс “Verdinote”. Следващата година става популярен с участието си в предаването на RaiUno “Sanremo dei Piccoli” („Санремо за малчугани“) и влиза в риалити формата "Domenica In", представен от Тото Котуньо. Участва и в излъчвания от RaiUno фестивал “Giovanissima”.

Следващият телевизионен формат, който печели, е “La Scarpetta D’oro”, последван от едно от най-важните му участия в фестивала „Дисни“ във Франция. Малкият Константино печели престижни награди фестивал след фестивал и през 1999 г. се класира на първо място в селекцията за конкурса "Bravi Bravissimi", в Torvaianica (RM). През 2000 г. започва концерти с различни рок групи - "Тамплиерите", "Уудсток" и др. на Римската музикална сцена. Завършва джаз школа в „Университет по музика“, а през 2006 г. основава “Eight Sharp Jazz Quartet”. 2011 започва да пише албум с прогресивната група ADAM.

В края на април 2015 издава албума INBIUCO, на десет песни от които е автор. Албумът се приема отлично от музикалните критици и от публиката, печели първи места в музикалните класации в Италия и е включен в топ 100 на най-изтегляните албуми в Itunes.

На 22-ри май в Драматичния театър „Стоян Бъчваров“ Константино Ветере ще участва с авторска песен в песенния конкурс на  „Откритие 2016“.

 

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments