Онлайн звезди и любимци ще учат тийнейджърите да сърфират безопасно » YEP.bg

Онлайн звезди и любимци ще учат тийнейджърите да сърфират безопасно

Публикувано от YEP.bg на 7 February 2018 | 0 Коментари

Източник: Дебора Апостолова

Етикети: , , , , , ,

Някои от най-обичаните и известни онлайн любимци на тийнейджърите – Мино Караджов, Иван Тишев и Надя Петрова от първия уеб тийн сериал у нас – „Не така, брат!“, както и Мона Гочева от „Секс лафче“, застават зад кампанията „От теб зависи“.

 

Тя стартира в Световния ден за безопасен интернет и нейната цел е да покаже на децата и младежите как да сърфират безопасно в интернет и да отстояват себе си в социалните мрежи. Инициативата е на Теленор България, като се осъществява съвместно с Националния център за безопасен интернет и с подкрепата на сайта за видео забавление Vbox7.

 

Чрез кратки видеа онлайн звездите ще споделят най-провокативните коментари, които са получавали за себе си в социалните мрежи. От „подстрижи се бе, харпун“ до „има големи претенции, но поне прави хубави селфита“, онлайн любимците са прочели за себе си най-различни коментари. Иван, Мино, Надя, Мона и още обичани от децата и тийнейджърите звезди като Прея, Вензи, Виктория Георгиева, Ангел от „Оги 23“, Цуро, Емил Конрад и Боряна Стефанова ще дават съвети от първо лице за безопасно онлайн поведение, за какво да внимаваме и как да се предпазваме от агресия онлайн.

Всички коментари и истории в кампанията са по действителни случаи. Те могат да се случат на всяко дете или тийнейджър. Дигиталната грамотност не се изучава в училищата, а повечето родители нямат уменията как да споделят ефективен модел на онлайн поведение на децата си, затова чрез популярните лица, заставащи зад кампанията, организаторите се надяват техните послания да достигнат до подрастващите.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments