"На светска вълна" тръгва със скандал » YEP.bg

"На светска вълна" тръгва със скандал

Публикувано от YEP.bg на 25 February 2015 | 1 Коментари

Етикети: , , , , , , ,

Снимка: Георги Георгиев


Рубриката на БНТ-2 "На светска вълна" тръгва този петък със скандал. Тя връща часовниците близо век назад, за да отгърне завесата на първия истински голям светски скандал във Варна, когато господата пиели кафето си и решавали обществени дела, а госпожите и госпожиците се срещали и бистрели светските клюки в отделни дамски сладкарници.
Сред останалите теми в новата рубрика са любопитни факти за диамантите, както и представяне на професията сомелиер. За тях в "На светска вълна" на Емилиян Ялъмов гостуват търговецът на скъпоценни камъни, бижута и часовници Ардо Ованезов и председателят на Българската асоциация на професионалните сомелиери Михаил Марковски.
Рубриката е съвместна идея на Ялъмов и БНТ - Варна. В създаването на първото й издание освен автора и светски хроникьор Емо Ялъмов участват операторите Георги Христов и Илко Илиев, както и признатият познавач на историята на Варна и автор на поредицата "№1 - туризмът" по БНТ-2 Бистра Варнева. Компютърният монтаж е работа на Красимир Борисов. Музикалното оформление е на Румяна Ангелова. "На светска вълна" можете да гледате в петък, 27 февруари 2015 г. в края на предаването "България днес" след 17.20 ч.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

  • На добър час на екипа! Събрали сте се ударна група професионалисти и вярва, че ще се получи чудесно предаване!

    Публикувано от Ваня Маркова, 26/02/2015 12:32pm (4 години ago)

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments