Млади фолклорни таланти си дават среща в БНР » YEP.bg

Млади фолклорни таланти си дават среща в БНР

Публикувано от YEP.bg на 23 May 2017 | 0 Коментари

Източник: Елеонора Николова

Етикети: , , , , ,

В петък, 26-и май , в Първо студио на Българското национално радио ще се проведе Гала концерт по повод ежегодния конкурс „Млади фолклорни таланти“. Това е единствения по рода си подобен форум, който се излъчва в родния радиоефир.


Организира се от 17 години от екипа на предаването „Рано в неделя“ и ще бъде излъчван на живо по програма „Хоризонт“ , а също и по интернет радио „Бинар“.
Събитието ще започне в 15:00ч и е с вход свободен.

Очаква се на сцената на Първо студио да видим и чуем деца от цялата страна на възраст от 3 до 18 години. Всички те са определени като най-добри изпълнители за 2016-а година в класацията „Млади фолклорни таланти“ на предаването „Рано в неделя“. Тя се провежда всяка неделна сутрин от 07:30ч. до 08:00ч., а слушателите на програма „Хоризонт“ класират по три произведения. По време на Гала концерта всички финалисти ще си партнират с професионалистите от Оркестъра за народна музика на БНР и с камерната група на Росен Генков.
Конкурсът „Млади фолклорни таланти“ е основан от Олга Сагаева и Даниела Якова, а от 2011-а година водещи на събитието са Ива и Ева Валентинови, които освен „гласове“ на две от фолклорните предавания по програма „Хоризонт“ – „Музикална шарения“ и новото предаване „Двуглас“ са лауреати на първото издание на конкурса.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments