Раздават отличията Mediamixx в Солун » YEP.bg

Раздават отличията Mediamixx в Солун

Публикувано от YEP.bg на 9 September 2018 | 0 Коментари

Източник: Виолета Найденова

Етикети: , , ,

За трета подред година град Солун ще бъде домакин на Mediamixx и неговото двайсет и четвъртото издание, но за първи път в нашата история сме през септември. Смятаме, че Солун дава прекрасни условия за истинско международно Медийно събитие: Професионални зали, прекрасни хотели, вкусна храна, великолепни градски гледки край морето и не свършващи забавления, и всичко на доста разумни цени и съвсем близо до София. Затова очакваме, да бъде един добър, интересен, професионален и весел фестивал въпреки новите дати. Mediamixx ще бъде открит на 20 септември в 19 ч.  в красивите и модернизирани складове на Солунското пристанище - съвсем близо до центъра на града и площад Аристотелус.

Фестивалът е част от събитийния календар на страната и балканския регион вече 24 години. Всяка година събира общност от професионалисти, топ мениджъри, продуценти, актьори, журналисти, рекламисти на годишната среща на хората, от медиите, рекламата и комуникациите.

 

Програмата включва:

Golden umbrella awards (Наградите златен чадър)

През тази година фестивалът за телевизионни сериали и формати “ Златен Чадър” получи безпрецедентен брой участия, включващи широк спектър от изключително висококачествени продукции. С оглед на последните тенденции не само на Балканите и Източна Европа, но и в световен мащаб, тази година Mediamixx включва и нова категория за най-добър развлекателен формат, съобразявайки се с бързо нарастващия успех при разработването на такъв тип продукция. 

За втора поредна година Виктория Елмасиоглу е директор на наградите “Златен чадър”. Виктория е международен продуцент и разпространител на гръцки телевизионни сериали с множество награди. Преди това e редактор в Time Out в Ню Йорк, както и в Zagat.

Журито се състои от международни професионалисти с десетилетия опит в медийната и телевизионната индустрия:

Джони Калимерис - CEO на телевизия Epsilon (Гърция)

Ник Паусей - VP Продажби и дистрибуция, FremantleMedia International ( Великобритания)

Севда Шишманова - Продуцент, директор и журналист, бивш програмен директор на БНТ (България)

Марко Новакович - Филмов и телевизионен продуцент – отговорящ за сериалите и филмовата продукция на Националната сръбска телевизия SBC (Сърбия)

Берта Орозко - Изпълнителен директор продажби, TV Azteca ( Испания)

 

Тази година за наградитеЗлатен чадъручастват над 50 продукции от 18 държави:

 

Основните категории са: Драма, Комедия, Криминален, Уеб, Развлекателен формат

Подкатегории: Режисьор, Кинематография, Звук и музика, Кастинг, Сценарии.

 

Номинираните програми са от следните държави:

Гърция, България, Словения, Турция, Хърватия, Русия, Словения, Германия, Италия, Франция, Португалия, Швейцария, Испания, Полша, Дания, Египет, Колумбия и Индия.

 

Традиционните награди, които допълнително ще бъдат раздадени на церемонията са: “Crossing Cultures”, Smart Investor in Media” и наградата на Солун - града домакин на събитието.

 

Официалната церемония по награждаването ще се състои на 22 септември от 20:30 ч. (събота), в Warehouse “С” на красивото пристанище в Солун, последвана от традиционното закриващо  Кран парти на Медиамикс.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments