Малки „дяволчета“ завлядаха Дряново, две момичета също се борят да тренират в школата на Милан в Италия » YEP.bg

Малки „дяволчета“ завлядаха Дряново, две момичета също се борят да тренират в школата на Милан в Италия

Публикувано от YEP.bg на 7 July 2016 | 0 Коментари

Етикети: , , , , , , , , , , ,

Малки „дяволчета” завладяха Дряново. До 10 юли градът на Колю Фичето е място за неповторими футболни  емоции на 242 деца, одобрени за участие в лятната академия „Милан Джуниър Камп“ 2016.


Официалният старт на лагера дадоха кметът на Община Дряново инж. Мирослав Семов и председателят на Общински съвет Тодор Георгиев. Специални гости на събитието бяха заместник- министърът на младежта и спорта Асен Марков, народният представител Добромир Проданов, областният управител на Габрово Николай Сираков,началникът на РИО-Габрово Георги Маринов, представителят на Милан за България  Ивайло Рачев и патронът на кампа, гордостта и радостта на Дряново, националът Станислав Генчев.                                                                                               „Когато Светът е футбол, Дряново се превърна в столица на детския футбол” , каза инж.  Мирослав Семов, откривайки кампа. Заместник- министърът на младежта и спорта Асен Марков призова децата да мечтаят, да тренират усилено и да показват способностите си навсякъде по света.   Футболни таланти  от цяла България  имат възможността да бъдат ръководени от  8 италиански треньори от школата на "росонерите". В шестте възрастови групи от 5 до 17 години те ще се обучават под зоркия поглед на знаменитите специалисти - Адриано Копобианко, Лоренцо Креста, Фредерико Мацола, Матиа Лорини, Давиде Сакрамати, Патрицио Билио, Доменико Скамардела и треньора на вратарите Роберто Лана.

В помощ на италианските специалисти се включват  и  десет български треньори, начело с футболния спец Красимир Манолов - Пловдив, дряновецът  Петър Кръстев, Пламен Митев, Георги Гатев  и Росен Филипов  от Габрово , Мартин Дойчев от Севлиево , Мирослав Гавазов  от Горна Оряховица , Десислав Божков и Николай Колев  от Велико Търново Треньор на вратарите е  Стойчо Ганчев от Дряново. Всички български специалисти участват безвъзмездно в тренировъчния процес. Младите футболни надежди са настанени в хотелските бази в Дряново и Царева ливада, а  заниманията се провеждат на стадионите в двете населени места. Любопитен факт е, че в лагера участват и две момичета - от Севлиево и Провадия. Шестте най-добре изявили се  деца ще получат  уникалната възможност да заминат за Италия.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments