Дъщерята на Че Гевара идва във Варна » YEP.bg

Дъщерята на Че Гевара идва във Варна

Публикувано от YEP.bg на 20 November 2017 | 0 Коментари

Източник: Невяна Троянска

Етикети: , , , ,

Алейда Гевара Марч – дъщеря на легендарния революционер Ернесто Че Гевара, пристига утре във Варна заедно с делегация на Кубинския институт за приятелство с народите.

В 14:30 часа на 21 ноември (вторник) делегацията, в която участват Н.Пр. Педро Пабло Сан Хорхе Родригес – посланик на Куба в България, Елио Сотеро Гамес Нейра – първи заместник-председател на Кубинския институт за приятелство с народите, дипломати и представители на организацията, ще се срещне с дружеството за приятелство на България с Куба. Домакин на срещата ще бъде Областният съвет на БЧК – Варна, чийто председател Илия Раев оглавява и дружеството за приятелство България-Куба в морската столица.

56-годишната Алейда Гевара е най-голямата дъщеря от четирите деца на Че с Алейда Марч. Лекар педиатър по професия, тя е участвала в хуманитарни мисии в Никарагуа, Ангола, Еквадор. Алейда Гевара идва за трети път в страната ни. Тя е споделяла, че обича България, която е оказала огромна почест към паметта на баща й. Преди години работници от българска фабрика „приели“ Че Гевара за член на бригадата си, като заработвали и неговата заплата, внасяна във фонда за солидарност с Куба.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments