ДНИ НА БЪЛГАРСКАТА КНИГА - Издателство пуска избрани заглавия на половин цена » YEP.bg

ДНИ НА БЪЛГАРСКАТА КНИГА - Издателство пуска избрани заглавия на половин цена

Публикувано от YEP.bg на 11 May 2018 | 0 Коментари

Източник: www.svetsko.bg

Етикети: , , , , ,

През месец май Издателска къща „Хермес“ и книжарници „Хермес“ обявяват Дни на българската книга, съобщава Svetsko.bg. За начало на кампанията е избран 11 май – Денят на светите братя Кирил и Методий. А финалът й ще бъде на 24 май – Деня на българската просвета и култура. Между тези две знакови дати ще има много събития, целящи популяризиране на българските автори.

Българската книга става фокус на издателската програма и търговската практика през целия месец. След „Емилиян Станев. Литературна анкета“ от проф. Иван Сарандев, през май ще излязат „Битието“ от Владимир Зарев, „Малката светица и портокалите“ от Александър Секулов, „Седем“ – стихотворения (с) биографии от Мирела Иванова, и новият роман на Недялко Словов – „Пиафе“.

В месеца на българската книга с радост споделяме, че „Пътеписи за душата на България“ от Ивинела Самуилова и „Черешови води“ от Георги Божинов оглавиха класациите за най-продавани книги на големите книжарски вериги.

Водени от идеята, че е важно не само да се предлагат книгите на родните писатели, но и да се дава възможност на читателите да се срещат с тях, през май и началото на юни издателството предвижда срещи със знакови имена в родната литература в София, Пловдив, Варна, Бургас, Пазарджик, Русе, Велико Търново и др. Сред тях са Ивинела Самуилова, Недялко Славов, Георги Константинов, Александър Секулов, Максим Минчев, Мирела Иванова, Ангел Г. Ангелов.

В периода на кампанията издателството ще пусне и фейсбук игра с награди – книги с автограф от български писатели. Подготвя се и специална лимитирана серия разделители, които ще се подаряват на читателите.

Между 11 и 24 май всички книги от български автори в книжарници „Хермес“ ще се продават с отстъпка.

По време на кампанията 50 избрани заглавия ще се продават с 50% отстъпка; всички книги на български автори, издадени от „Хермес“, ще бъдат с 30% отстъпка; останалите заглавия от родни писатели – с 10% отстъпка.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments