Дейвид Атънбъро се събира със своя екип, за да разкрие магията на „Големият бариерен риф“ » YEP.bg

Дейвид Атънбъро се събира със своя екип, за да разкрие магията на „Големият бариерен риф“

Публикувано от YEP.bg на 28 April 2016 | 0 Коментари

Източник: Knowbox

Етикети: , , , , , ,

Когато хората решат да изследват най-голямата жива структура на Земята – резултатите могат да бъдат невероятни. Не пропускайте да гледате първия сезон на поредицата „Големият бариерен риф“, всеки понеделник от 9 до 30 май, от 21:00 часа, по Viasat Nature.

 

Дейвид Атънбъро се събира със своя екип, удостоен с наградите на Британска академия за филмово и телевизионно изкуство и Еми, за да посети отново Големия бариерен риф за първи път от шестдесет години насам. Екипът използва най-съвременна подводна техника, за да разбере защо акули, малки китове, джуджета и зелени костенурки наричат този красив рай свой дом.

Поредицата е много повече от една лична история за Дейвид Атънбъро, тъй като заплахата Големият бариерен риф да бъде унищожен е реална възможност. Той говори с учени за това как тази природна красота може да бъде спасена от пълно унищожение.

В премиерата за сезона Дейвид Атънбъро се издига до небето и се спуска под вълните, за да види великолепието на Големия бариерен риф и едно удивително годишно събитие – размножаването на коралите. Той се връща и в зоните за гнездене на зелените костенурки на остров Рейн и използва подводно оборудване, за да изследва пълните с акули води на рифа Оспри.

От последното посещение на Дейвид, кораловият риф умира с тревожни темпове. Той разглежда начините, по които учените се опитват да спасят най-голямата жива структура на Земята и обитателите й. В този специален епизод зад кулисите ще разгледаме най-модерните технологии и изкусното заснемане, които улавят кадрите, направили възможно създаването на този спиращ дъха документален филм.

 

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments