Българските традиции оживяват в нов проект, насочен към младежката аудитория » YEP.bg

Българските традиции оживяват в нов проект, насочен към младежката аудитория

Публикувано от YEP.bg на 6 August 2018 | 0 Коментари

Етикети: , , , , , , , ,

Снимка: Архив

"Българската шевица - традиция, послания и съвременност" е нов проект, който е насочен към младежи от 15 до 29 години. Заложени са 15 занятия, като 2 от тях ще са теренни под формата на екскурзии до 3 етнографски музея - в Провадия, с. Манастир и Суворово. Останалите 13 занятия ще се проведат на територията на НЧ "Съзнание 1926" – Белослав, отгръща предпремиерно страницата Славян Стоянов.

Освен теоретичната подготовка (за видовете везба, етнографски региони, символиката в шевиците, предназначение) и практическа част (основни умения за везба), проектът цели да стимулира младежката инициатива, креативност, умения за изследователска работа, да повиши културата и образоваността им.

„В рамките на проекта е заложено също участие в 2 сериозни форума - Фестивал на шевицата, който ще се състои на  8 и 9 септември, както и в Националната историческа конференция, която е насрочена за ноември т.г. Финализирането на проекта е свързано с изложба, на която ще бъдат представени пана с изработени от курсистите шевици, както и ще бъде подготвена презентация.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments