ОПОЗНАЙ БЪЛГАРИЯ - Бабата на Никол Станкулова приготви домашна баница за колегите й » YEP.bg

ОПОЗНАЙ БЪЛГАРИЯ - Бабата на Никол Станкулова приготви домашна баница за колегите й

Публикувано от YEP.bg на 5 August 2016 | 0 Коментари

Източник: Ирена Райчева

Етикети: , , , , ,

Сезонът на пътуванията в „Здравей България” продължава с разкриването на малко познати, уникални кътчета у нас, всеки петък в рубриката на NOVA „Опознай България“. След Николай Дойнов и Евгений Дайнов, тази седмица в ролята на екскурзовод влиза Никол Станкулова, която разкрива едно много специално за нея място - селото на прадедите й – Рельово, в района на Самоков.

 

Посещение на римската крепост Цари Мали Град, чиято цел някога е била да охранява римските пътища към Цариград, ще сложи началото на вълнуващото пътуване към миналото и българските традиции. Напълно възстановена и доста атрактивна за любителите на историческите местности у нас, античната крепост над село Белчин е обявена за паметник на културата с национално значение и фигурира в списъка на 100-те национали туристически обекта на България.

Пътешествието на Никол продължава с посещение в дома на баба й, където жени от самоковския край ще изпълнят няколко шопски песни и ще покажат типични за района ястия и обичаи. Екипът ще има възможността да опита домашно приготвена от бабата на Никол баница, а зрителите ще чуят каква е тайната на приготвянето й. Пикник в планината край селото до стара църква и още любопитни местности от самоковския край предстои да видим в новия епизод на „Опознай България” – този петък в „Здравей, България” по NOVA. 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments